ÅBEN KÆLDER I HELE LANDET

I ugerne op til premieren holder vi “Åben kælder” rundt omkring i landet, hvor en række danskere inviterer indenfor og viser deres meget forskellige kældre frem.

Nedenfor er en liste over alle dem, der byder indenfor i deres kældre:

Kuglepenne-kælder i Aalborg
Hvor: Svenstrup syd for Aalborg
Tidspunkt: Torsdag den 26. marts
Tilmelding: Til Knud på knud@kuglepennesiden.dk
Knud har samlet på kuglepenne i mere end 25 år. Samlingen, som befinder sig i Knuds  kælder, består nu af 69.000 kuglepenne, heriblandt 4.500 floating penne (dem med væske, hvor man kan bevæge en figur frem og tilbage ved at vende pennen på hovedet).
http://www.kuglepennesiden.dk/

Barbie-kælder i Nordvest
Hvor:
 København NV
Tilmelding: Til Lene via telefon 38 10 30 23
Lene begyndte at samle på Barbie-dukker for ca. 25 år siden, og hendes samling er i dag så stor, at hun har åbnet et helt Barbie-museum i sin kælder. Hendes samling af 6000 dukker indeholder eksemplarer af de allerførste Barbier fra start 60erne. Lene tager 30 kroner i døren og samlingen er alle pengene værd. 

Modeltogsbane i Odense
Hvor:
 Bolbro Gl. skole, Stadionvej 50, indg. F, kld, Odense V.
Tidspunkt: Tirsdag den 31. marts kl. 19:30-22:30
Tilmelding: Ingen tilmelding, du møder bare op
Rolf og 13 af “Puffens” medlemmer mødes hver tirsdag i kælderen til modeltogsklub. De jernbaneglade herrer tager gerne imod besøg.
http://wordpress.puffen.dk/wordpress/

Hobbykælder i Viborg
Hvor:
 Tværgade 12, 9632 Møldrup
Tidspunkt: Tirsdag den 24. og 31. marts fra kl. 14-17
Tilmelding: Ingen tilmelding, du møder bare op
Grete er især optaget af glasgravering, glaskunst og kortfremstilling, som hun både fremstiller og sælger fra sin kælder. Gretes har altid et lager på ikke mindre end 3.000 selvlavede 3D kort. http://www.123hjemmeside.dk/husumstick/108661

Kasketværksted i Nordvest
Hvor: I Kælderen på Glentevej 50, 2400 København NV
Tidspunkt: Onsdag den 25. marts fra kl. 11-16
Tilmelding: Ingen tilmelding, du møder bare op
”Det er en basement business”, sådan beskriver Silas sit kasketværksted, beliggende i en cykelkælder i Københavns Nordvest kvarter. Silas har kombineret hobby, passion og forretning, og bruger sine dage i kælderen på at sy kasketter (SIGAR hats and caps). Det har han gjort i snart fem år, så der er mange af dem… http://www.sigarhats.dk/index.php

Dyre-kælder i Glostrup
Hvor:
 Glostrup
Tidspunkt: Tirsdag den 31. marts fra kl. 12
Tilmelding: Til Leif på leif.b@glostrupnet.dk
Leif har interesseret sig for dyr siden han var dreng, og da han for 20 år siden flyttede i en dejlig lejlighed med hele to kælderrum tilknyttet, gik hans drøm om at holde dyr i opfyldelse. I kælderen har Leif 20-25 fugle, 2 terrarier med forskellige farvede frøer og et akvaterrarium med fisk og sporefrøer. Kig forbi til en snak om fugle, fisk og frøer.

Cigar-kælder i Esbjerg
Hvor:
 Esbjerg
Tidspunkt: Torsdag den 2. april fra kl. 19
Tilmelding: Til Rune på mail runekjensen@gmail.com
Rune har gjort det, mange mænd drømmer om. Han har lavet sin helt egen man-cave i sin kælder. Her ryges der cigarer og drikkes whisky og rom, mens tonerne af jazz fra pladespilleren i hjørnet fylder rummet.
http://imgur.com/a/k81aO

SM kælder i København
Hvor:
 XXDark, Godsbanegade 20, 1722 København V
Tidspunkt: Mandag den 6. april kl 12-15
Tilmelding: Ingen tilmelding, du møder bare op
Kig ned i hvad XXDark beskriver som en beskidt kælder , der ofte bliver gjort ren. XXDark byder indenfor til en kort rundvisning og introduktion til klubben og dens aktiviteter.
http://www.xxdark.dk/

Kreativt kælderværksted i Esbjerg
Hvor: Kornvangen 32, 6705 Esbjerg Ø
Tidspunkt: Lørdag den 28. marts kl. 11-16
Tilmelding: Ingen tilmelding, du møder bare op
Ragna har altid holdt meget af kunst og har 50 år bag sig som underviser i diverse kurser ved aftenskolen i Ribe Amt. Ragnas kælderværksted er fyldt med interessante skulpturer, malerier og smykker. Hun finder inspiration og materialer på sine mange rejser. Kig ned i kælderen og bliv inspireret af Ragna og hendes kunst.
http://www.sjovt-design.dk/velkommen

Dansk Datahistorisk samling i Ballerup
Hvor: Magleparken 5, 2750 Ballerup
Tidspunkt: Torsdag den 26. marts kl. 18-21
Tilmelding: Ingen tilmelding, du møder bare op
Under en gammel tapetfabrik i Ballerup findes en imponerende samling af edb-effekter. Effekterne er indsamlet gennem de sidste 25 år og byder på computere, databehandlingsudstyr, software m.m. Gå ikke glip af denne unikke mulighed for at dykke ned i den danske edb- og it-historie.
http://www.datamuseum.dk/ 

Dartkælder i Ballerup
Hvor:
Hedeparken 141 kld, 2750 Ballerup
Tidspunkt: Hver mandag og torsdag kl. 18:00-23:00
Tilmelding: Ingen tilmelding, du møder bare op
“Spidserne” mødes to gange om ugen i kælderklubben i Ballerup. De 8 dartbaner er åbne for alle, og både hyggespillere og elitespilllere bydes velkommen med åbne arme. Det sociale samvær vægtes højt i klubben. Kig forbi og bliv en del af det, eller ser mere på http://spidserne.dk/index.html

BDSM kælder i Herning
Hvor: Skriv til for at få adressen
Tidspunkt: Onsdag den 1. april kl 19-23
Tilmelding: Ingen tilmelding, du møder bare op. Husk at få adressen via e-mail
Kælderen i Herning er en lokal BDSM (bondage, disciplin/dominans, sadomasochisme) forening, hvor folk har mulighed for at komme og lege og være sociale. Hvis du er nysgerrig på hvad der foregår i sådan en forening, så har du nu mulighed for at få et unikt indblik i kælder-livet.
http://k-i-h.dk/

Vi opdaterer løbende listen her. Kender du til en spændende kælder, som bør være med, kan du kontakte vores kælder-koordinator Laura på laura@doxbio.dk.

DOXBIO sker med støtte fra bl.a.
enda
30