VOLD – I kærlighedens navn
1. november 2017

For første gang er et filmhold lukket ind på det danske kvindekrisecenter Danner. Her oplever vi, hvordan kvinderne bag trygge mure samler kræfter og finder styrken til at rejse sig igen. Her bearbejder de deres oplevelser, får opbygget deres selvtillid og får hjælp til at bryde ud af det voldelige forhold, der sendte dem på krisecenter.

Mødre og børn har trukket sig tilbage på deres værelser, alt er stille. Nattevagten tjekker, at alle døre er låst, og de frivillige, der har taget imod dagens opkald på nødtelefonen, kan pakke sammen. Selvom der er roligt bag de beskyttende mure i krisecentret, er livet for beboerne præget af et følelsesmæssigt kaos, af frygt for fremtiden, sorg og – for nogle – også en længsel efter den tabte kærlighed. En livsfarlig kærlighed i hvis navn, volden mod dem bliver begået. Dag for dag, skridt for skridt arbejder personalet tålmodigt med at hjælpe kvinderne med at bearbejde oplevelserne og genopbygge deres selvtillid, så de kan skabe et nyt liv for dem selv og deres børn – uden vold.

Hvert år bliver 33.000 danske kvinder udsat for partnervold og hvert år kommer 2.000 børn med deres mor på krisecenter.

Instruktør: Christina Rosendahl
Producent: Sonntag Pictures
Land: Danmark
Længde: 1 time og 16 min.
Sprog: Dansk

Om instruktøren(-erne)
Christina Rosendahl (født Danmark, 1971)

Christina Rosendahl er uddannet på Super16 i 2004, men havde allerede i 2002 sit gennembrud med STJERNEKIGGER, en dokumentar lm om bandet Swan Lee. Rosendahls hjerte har banket for børn og unge i adskillige kortfilm og ikke mindst i spille filmdebuten SUPERVOKSEN. Spillefilmen IDEALISTEN fra 2015 satte Thulesagen, et glemt kapitel af Danmarkshistorien, på dagsordenen. VOLD – i kærlighedens navn er Christina Rosendahls fjerde dokumentar film.

enda
30