Våbensmuglingen
4. juni 2014

Historien om, hvordan Niels Holck kastede 4 tons våben ned over Indien

En nat i december 1995 falder 4 tons våben ned fra himlen over Indien. Få dage senere vender danske Niels Holck hjem til Danmark med en dyb hemmelighed.

Først da en engelsk civil MI-5 agent, Peter Bleach, bliver anholdt i Indien og står til dødsstraf for våbensmuglingen, dukker Niels’ navn op i den storstilede internationale efterforskning af sagen.

Ved hjælp af fantastiske rekonstruktioner med scener, der er som taget ud af en spillefilm, fortæller dokumentarfilmen Våbensmuglingen den nervepirrende historie om våbennedkastningen i 1995; om to mænd, der sætter livet på spil på en fælles mission – med hver deres skjulte agenda. Og om den mørklægning, der finder sted, da missionen mislykkes.

Instruktør: Andreas Koefoed
Producent: Fridthjof Film
Land: Danmark 2014
Længde: 93 minutter
Sprog: Dansk og engelsk. Danske undertekster.

Pressekontakt på VÅBENSMUGLINGEN
Line Bilenberg
Tlf. 2071 0494
line.bilenberg@gmail.com

 

Om instruktøren(-erne)
Andreas Koefoed (født Danmark, 1979)

Andreas Koefoed har en lang række af internationalt prisvindende film bag sig, heriblandt 12 Toner Ned, Alberts Vinter, Ghost of Piramida og Ballroom Dancer (instrueret med Christian Bonke). Den sidste havde DOXBIO fornøjelsen af at vise i 2012. Koefoed er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2009 og i sociologi fra Københavns Universitet i 2004.

© Instruktørportræt: Erika Svensson
enda
30