THE RAFT
5. september 2018

Det vildeste sociale eksperiment nogensinde

I 1973 eksperimenterede en videnskabsmand med at sende fem mænd og seks kvinder tværs over Atlanterhavet på en lille flåde uden motor. Eksperimentet var en del af et studie i seksualitet, aggression og gruppeadfærd. Manden bag var den mexicanske antropolog Santiago Genovés, som ville undersøge, hvordan vi mennesker opfører os overfor hinanden, når vi er under pres.

Santiago Genovés havde håndplukket de elleve forsøgspersoner fra rundt omkring i verden med det formål at mikse religion, køn og nationalitet for at maksimere spændingerne ombord. Hans ultimative mål med studiet var at nå frem til en indsigt, der kunne hjælpe til fred i verden. Han kaldte selv ekspeditionen for et “fredsprojekt”, men det varede ikke længe, før pressen gav den kælenavnet “The Sex Raft”.

Tre måneder tilbragte de sammen, mens Santiago udsatte dem for alverdens udfordringer. Uden at afsløre for meget gik eksperimentet mildest talt ikke helt efter planen…

I dag, 43, år senere, genforenes medlemmerne fra eksperimentet i et filmstudie hvor flåden er blevet genskabt som en spektakulær scenografi. Ombord på den nye flåde fortæller de den sande historie bag det, som er blevet kaldt ”det vildeste sociale eksperiment nogensinde”

Filmen forærer os et micro-kosmos, hvor vi kan spejle os selv og lære om den menneskelige natur samtidig med, at vi bliver underholdt af den fantastiske og dybt fascinerende fortælling om en gruppe menneskers dramatiske ophold på havet, lukket inde i en blikspand af en flåde med kun hinanden og en excentrisk videnskabsmand.

Instruktør: Marcus Lindeen
Producent: Fasad og Bullitt Film
Land: Sverige, Danmark
Længde: 1 time og 34 min.
Sprog: engelsk med danske undertekster

 

Om instruktøren(-erne)
Marcus Lindeen (født Sverige, 1980)

Marcus Lindeen er svensk forfatter og instruktør. Han debuterede på film med dokumentaren “Regretters”, som vandt den prestigefyldte Prix Europa for Bedste Europæiske Dokumentar i Berlin, Sveriges Filmakademi´s Pris (Guldbaggen) og den svenske Emmy for Bedste Dokumentar i 2011. Hans anden film er en fiktionsfilm, ”Glorious Accidents”, som fik premiere på Venedig Film Festival hvor den vandt prisen for Best Medium Length Film. Lindeens teaterstykker er blevet produceret og præsenteret på Sveriges nationalscene Dramaten, Nationalteatret i Oslo og Schaubühne i Berlin. Hans seneste kortfilm ”Dear Director” vandt en pris da den havde premiere på Locarno Film Festival i august 2015. I 2017 præsenterede han sin nye film ”The Raft” som en kunstinstallation på Centre Pompidou i Paris. Installationen blev også vist i foråret 2018 på Charlottenborg Kunsthal i forbindelse med at ”The Raft” havde premiere på CPH:DOX, hvor filmen vandt festivalens hovedpris DOX AWARD.

enda
30