The Good Life
2. februar 2011

Det er svært at være fattig, når man er født til rigdom

I en lille portugisisk by tæt på havet bor to danske kvinder – moderen Mette på 83 år og datteren Anne Mette på 56. Hele livet har de været rige; men nu er pengene sluppet op. Et liv levet på første klasse er erstattet af ubetalte regninger og konstant angst for ikke at kunne betale huslejen.

I mange år levede den lille familie af en arvet formue, som var overleveret fra bedsteforældrene, nu må de klare sig for ti euro om ugen. Men hvordan vænner man sig til en ny virkelighed, nu hvor millionarven er væk? Hvordan overlever man et liv i armod, når man er født til rigdom? Og hvem skal man bebrejde, at drømmen om det søde liv nu er erstattet af et mareridt?

Dokumentaristen Eva Mulvad har i tre år fulgt mor og datter i Portugal. Filmen er en underholdende og tragisk fortælling om en families storhed og fald. Et moderne og sort eventyr fra virkeligheden om en mor og datter der drømte om at leve lykkeligt til deres dages ende, men skæbnen ville det anderledes.

Vises med live-transmitteret webcast m. Mette Vibe Utzon som ordstyrer. Der vil være diskussion om portrætgenren med et kvalificeret panel bestående af Birgitte Possing, Jette Meier Carlsen og filmens instruktør Eva Mulvad. Publikum vil kunne stille spørgsmål efterfølgende per sms.

 

Instruktør: Eva Mulvad
Land: Danmark, 2010
Spilletid: Ca. 83 minutter

 

Om instruktøren(-erne)
Eva Mulvad (født Danmark, 1972)

Den prisvindende instruktør, Eva Mulvad, er uddannet på Den Danske Filmskole i 2001. Hun har lavet dokumentarfilm for TV siden 1997 og har blandt andet vundet en af verdens mest prestigefyldte dokumentarfilmpriser, ‘Silver Wolf Award’ på IDFA i Amsterdam og ‘World Cinema Jury Prize’ på Sundance Filmfestival for filmen ‘Enemies of Happiness’.

DOXBIO Live

Eva Mulvad
Instruktør 

Birgitte Possing
Forfatter

Jette Meier Carlsen
Journalist og forfatter

Mette Vibe Utzon

enda
30