The Act Of Killing
7. november 2012

En stærk og skræmmende filmoplevelse.

Da militæret væltede regeringen i Indonesien i 1965, blev Anwar og hans venner forfremmet fra småkriminelle gangstere, der solgte biografbilletter på det sorte marked, til dødspatruljeledere.

Dødspatruljerne hjalp hæren med, på mindre end et år, at myrde over end en million mennesker, som de mistænkte for at have forbindelse til det kommunistiske, intellektuelle eller kinesiske miljø i Indonesien. Som bøddel for den mest berygtede dødspatrulje i byen Medan, dræbte Anwar selv hundredvis af mennesker med sine egne hænder. I dag beundres Anwar som en af stifterne af en højreorienteret, paramilitær organisation, der voksede ud af dødspatruljerne.

I The Act of Killing siger Anwar og hans venner ja til at fortælle os historien om drabene. Men deres idé om at medvirke i en film er ikke at give vidnesbyrd til en dokumentarfilm. De ønsker at optræde i den slags film, de elskede som unge. Filmens instruktør griber denne mulighed for at afdække, hvordan et regime, der er bygget på forbrydelser imod menneskeheden, men som aldrig er blevet holdt ansvarligt, vil projektere sig selv ind i historien.

Læs mere på filmens hjemmeside – www.theactofkilling.dk

The Act of Killing er shortlistet til en Oscar i 2014.

 

Instruktør: Joshua Oppenheimer.
Co-instruktører: Christine Cynn + Anonymous
Producer: Signe Byrge Sørensen
Fotografer: Carlos Mariano Arango de Montis, Lars Skree
Klip: Niels Pagh Andersen, Janus Billeskov Jansen, Mariko Montpetit, Charlotte Munch Bengtsen, Ariadna Fatjó-Vilas Mestre.
Lyd: Gunn Tove Grønsberg, Henrik Gugge Garnov
Musik: Elin Øyen Vister
Medvirkende: Anwar Congo og venner
Producent: Final Cut for Real ApS
Land: Danmark 2012
Længde: 115 min.
Tekstning: Dansk

 

Om instruktøren(-erne)
Joshua Oppenheimer (født , 1974)

Joshua Oppenheimer har i over et årti arbejdet med militser, dødspatruljer og deres ofre for at udforske forholdet mellem politisk vold og offentlighedes fantasi. Oppenheimer er uddannet fra Harvard og Central St Martins i London, og hans prisvindende film inkluderer ‘The Globalization Tapes’ (2003, co-produceret med Christine Cynn), ‘The Entire History of the Louisiana Purchase’ (1998, Gold Hugo, Chicago Film Festival) etc.
Oppenheimer er seniorforsker på UK Arts and Humanities Research Councils Genocide and Genre Project, og har publiceret bredt om disse emner.

DOXBIO Live

Joshua Oppenheimer
Instruktør

“Anonymous”
Med Instruktør

Mads Brügger

enda
30