Samsara
28. august 2013

Forbered dig på den magiske opfølgning på filmsensationen Baraka.

Samsara genforener fotografen og instruktøren Ron Fricke og produceren Mark Magidson, hvis prisvindende film Baraka (1992) og Chronos (1985) bragte en ny visuel og musikalsk energi til det store lærred. Samsara er et helligt ord, der betyder det evigt drejende livshjul. Samsara består af fødsel, opvækst, forfald, død og genfødsel. Dette er udgangspunktet for de to filmskabere, mens de søger efter den uhåndterlige strøm af sammenhæng, der løber igennem vores liv.

Filmet over en periode på fem år, i femogtyve lande, på fem kontinenter og skudt med 70mm. film, fører Samsara os til verdener bestående af hellig jord, industrielle komplekser og naturens vidundere. Samsara viser dog også bagsiden af skønheden, hvor det groteske, vanvittige og paradoksale dukker op til overfladen, uden dog at forfalde til nogen form for moralisering. Oplevelsen i biografen overlades derimod til egne fortolkninger, som inspireres af betagende billeder og musik, der kombinerer det gamle med det moderne og det mondæne med det mirakuløse.

Ved at dispensere al dialog og deskriptiv tekst undergraver Samsara vores forventninger om en traditionel dokumentar og bliver hermed helt sin egen. Samsara er en meget speciel oplevelse, som man med garanti ikke vil kunne opleve igen i biografen i længere tid – måske dog om 20 år, når de to herrer måske igen er klar med en ny produktion af denne kaliber!

 

Instruktør: Ron Fricke
Executive producer: Mark Magidson
Længde: 90 minutter
Distribution: DOXBIO

 

DOXBIO Live

Mark Magidson 
Producer

Søren Vinding 
Formand Foreningen Fanø Natur

Josephine Michau
Marlene Schiött Rasmussen

enda
30