Ne Me Quitte Pas
5. februar 2014

Nomineret i hele to kategorier ved europas mest prestigefulde dokumentarfilmfestival IDFA!

Sorg, ensomhed og humor blander sig smukt i denne tragikomiske fortælling om vennerne Bob og Marcel, der dyrker alkohol, deres venskab og fælles selvmordsplaner.
Bob og Marcel har fundet sammen i de ensomme og tomme skove i Vallonien, den fransktalende del af Belgien. Begge har set deres liv forsvinde væk, og de har fundet sammen for at dele sorger og drukaftener. Bob, en pensioneret cowboy, ser nærmest aldrig sine voksne børn. Han har mistet sin kæreste og drikker rom som var det vand. Marcel er en knækket mand, der ligger i skilsmisse, som drukner sine sorger i litervis af øl. Men de har hinanden.
Kameraet følger parret i ægte Cinema Verité stil: Sammen besøger de tandlægen, fejrer karneval på den lokale pub og tager på rehab klinik med Marcels misbrug. Men oftest mødes de derhjemme ved køkkenbordet, hvor druk og samtaler kører i ét væk.

Denne exceptionelle, karakterdrevne historie byder på varme, triste, ekstremt sjove og meget pinefulde scener i provins-Belgien, som ligesom sine hovedkarakterer, også lader til at være i opløsning.

 

Premieredato i Danmark: 5. februar 2014
Originaltitel: Ne Me Quitte Pas
Oprindelsesland: Holland
Produktionsår: 2013
Dialogsprog: Fransk og Flamsk
Spilletid: 107 minutter

 

Om instruktøren(-erne)
Niels van Koevorden (født Holland, 1984)

Niels van Koevorden er hollandsk men tilbragte sin barndom i Belgien. Som 17-årig vendte han tilbage til Holland. I 2010 tog han afgang fra Dutch Film Academy med den prisvindende LUKOMIR – SIX MONTHS OFF. NE ME QUITTE PAS er hans første lange dokumentarfilm. 

Sabine Lubbe Bakker (født , 1978)

Sabine Lubbe Bakker er en hollandsk filminstruktør født og opvokset i Antwerpen. I 2010 lavede hun sin første lange dokumentarfilm, nemlig filmen SHOUT, som vandt priser i hele verden. Den var co-instrueret med Ester Gould og skudt i Syrien og Golan-højderne.

© Instruktørportræt: Pieter van Huystee Film.
enda
30