Michelin Stars
4. oktober 2017

Guide Michelin har eksisteret i 117 år og har uddelt stjerner siden 1930’erne. Den er stadig den vigtigste madbibel i verden, som alle kokke – hvis de skal være helt ærlige – måler sig selv op imod. Men hvorfor har den guide så stor en magt?

MICHELIN STARS giver et dybdegående, ærligt og relevant indblik i, hvad der skal ofres og investeres for at være Michelin-stjerne restaurant. Filmen går én til én med verdens bedste kokke og serverer en udsøgt menu af restauranter og eksperter, krydret med et øjenåbnende kig på styrker og svagheder ved den berømte guide.

Instruktør: Rasmus Dinesen
Producent: Globus Film
Land: Danmark
Længde: 1 time og 22 min.
Sprog: Dansk, engelsk, fransk, spansk, japansk og tysk

Om instruktøren(-erne)
Rasmus Dinesen (født Danmark, 1971)

Rasmus Dinesen (f. 1971) er uddannet fra The European Film College i 1998. Han startede i reklamefilmbranchen for B&WFILM og lavede sin første dokumentarfilm DET FORBUDTE LANDSHOLD i 2003 om det første nationale tibetanske fodboldhold. I 2011 fulgte han den danske Michelin-kok Rasmus Kofoed (Geranium) i filmen VERDENS BEDSTE KOK. Filmen lagde naturligt op til en tv-serie, STJERNEKOKKE, som beskæftigede sig med Michelin restauranter og -kokke og lanceringen af Guide Michelin i de nordiske byer. I 2016 kom HUGO PÅ BAS, et varmt portræt af jazzlegenden Hugo Rasmussens sidste år. Rasmus Dinesen har en lang række reklamefilm, musikvideoer og tv-produktioner på cv’et, ligesom han har været nomineret til og har vundet en række filmpriser.

enda
30