Mand Falder
11. november 2015

Hvad sker der, når en verdenskunstner pludselig mister sine naturgivne evner?

Filminstruktøren Anne Regitze Wivel har fulgt sin ven, maleren Per Kirkeby på nært hold, efter at han faldt ned ad en trappe og slog hovedet. Han havde tidligere overvundet følgerne af en hjerneblødning og to blodpropper, men faldet på trappen for to år siden resulterede i en hjerneskade, der forhindrer ham i at arbejde. Han har ikke bare mistet sin førlighed, men også evnen til at genkende farver og sågar sine egne kunstværker.

Udover at fotografere er Anne Regitze Wivel også til stede som samtalepartner og følger Per Kirkeby, som kæmper for at vende tilbage, idet han samtidig erkender sine manglende fremskridt. For ham synes der at være lang vej tilbage, for kunsten er jo ikke blot et spørgsmål om at kunne male noget kønt og vellykket, det væsentlige ligger i overskridelsen af den gode smag. Det er dette hug, maleren savner.

I filmen møder vi foruden kunstneren, hans hustru, venner og samarbejdspartnere, men dens absolutte hovedperson er Per Kirkeby i et usædvanligt åbent møde med filminstruktøren Anne Regitze Wivel og hendes kamera. Alt – fra hverdagens genoptræning til følelsesladede indsigter – lægges nøgternt frem.

Instruktør: Anne Regitze Wivel
Producent: Danish Documentary
Land: Danmark
Længde: 120 minutter
Sprog: Dansk
Originaltitel: Mand Falder

Om instruktøren(-erne)
Anne Regitze Wivel (født Danmark, 1945)

Anne Regitze Wivels film er kendetegnet ved en særlig sensibilitet, der stikker dybere. De har alle en afgørende nøgternhed i udtrykket, som kan virke befriende, men nedenunder arbejder stærkere kræfter, følelsen for stoffet. Hendes film formidler et kunstnerisk syn på verden og bringer os tæt på stærke personligheder, som det bl.a. var tilfældet med hendes seneste anmelderroste film, SVEND.

DOXBIO Live
enda
30