Jacob Holdt: Mit liv i billeder
5. oktober 2016

Et filmportræt af en dansk legende

Forfatter, fotograf, manden bag de ikoniske AMERIKANSKE BILLEDER. Filmen går helt tæt på mennesket Jacob Holdt, som er nået til et punkt i sit liv, hvor det er på tide for ham at dykke ned i fortiden og gøre status over sit temmelig begivenhedsrige liv.

Jacob Holdts ekstreme ja-filosofi kastede ham i armene på sit livs store kærlighed, USA. Her vandrede den unge præstesøn fra Ku Klux Klan og mordere til de sorte på bunden af den amerikanske drøm. Holdts frygtløse tilgang til livet førte ham ud i kampen for at forvandle racismens had til kærlighed. Men hvilke indre dæmoner var det, der drev vagabonden fra sted til sted?

Filmen er en roadmovie, hvor Jacob Holdt tager os med, når han konfronterer fortidens synder. Det er pinligt, når længst glemte hemmeligheder afsløres; det er berusende, når gamle flammer pludselig selvantænder i glødende lidenskab og det er brutalt, når døden høster i kærlighedens have.

Gennem arkivmateriale kommer vi også tilbage i tiden og ser de aftryk, Jacob Holdt har sat på verden gennem AMERIKANSKE BILLEDER, sine rejser og sin evne til at møde mennesker med åbenhed og kærlighed.

Instruktør: Niels-Ole Rasmussen
Producenter: Copenhagen Film & TV
Land: Danmark
Længde: 1 time og 30 min.
Sprog: Dansk og engelsk med danske tekster

Om instruktøren(-erne)
Niels-Ole Rasmussen (født Danmark, 1962)

Niels-Ole Rasmussen er udover at være dokumentarfilminstruktør også forfatter og har skrevet flere skønlitterære værker. Hans baggrund er journalistisk bl.a. med uddannelse i Broadcast Journalism fra City University of London. AMERIKANSKE BILLEDER inspirerede ham til rejselivet, og han har filmet i over 35 lande. Niels-Ole Rasmussen er i dag en del af produktionsselskabet Copenhagen Film & TV. Denne roadmovie er en hyldest til AMERIKANSKE BILLEDER, til rejsen, til eventyret og til kærligheden.

enda
30