HOBBYHORSE REVOLUTION
4. oktober 2017

Find hesten i dig selv!

HOBBYHORSE REVOLUTION er en sjov og bevægende film, der følger de tre unge piger, Aisku, Elsa og Alisa, hvis liv er blevet forvandlet af deres nye interesse, kæphesteridning. De kreerer selv deres farverige og fantasifulde heste, der alle har navne og egen personlighed. De engagerer sig online, de træner udendørs i skove og parker, de deltager i landsstævner i kæphesteridning – og de tager det meget seriøst!

På trods af latterliggørelse og manglende forståelse fra omverden, dyrker pigerne modigt deres passion, og gennem det stærke kæp- hestefællesskab hjælper de hinanden til at finde deres plads i en verden, hvor det ikke altid er let at være ung og anderledes.

Nutidens finske teenagere har taget en traditionel børneleg til sig og løftet den til et helt nyt niveau, og i løbet af de sidste ti år er kæphesteridning blevet et globalt fænomen og en livsstil for tusindvis af unge. Kæphestefeberen spredes nu også til Danmark!

Filmen kan bookes gennem DOXBIO ON DEMAND, hvor det på nogle datoer er muligt at tilvælge eventindhold i form af kæpheste workshops, hvor man kan kreere sin helt eget kæphest, og vi opfordrer alle kæpheste entusiaster til at bruge lmvisningerne som afsæt til at arrangere ride turneringer.

Instruktør: Selma Vilhunen
Producent: Venla Hellstedt, Elli Toivoniemi
Land: Finland
Længde: 1 time og 30 min.
Sprog: Finsk med danske undertekster

Om instruktøren(-erne)
Selma Vilhunen (født Finland, 1976)

Selma Vilhunen er en Oscar-nomineret instruktør og manuskript- forfatter fra Helsinki. Hun er uddannet fra Turku Universitet, og hendes værker som instruktør omfatter bl.a. dokumentar lmen SONG (2014), spille lmen LITTLE WING (2016) og kort lmen DO I HAVE TO TAKE CARE OF EVERYTHING? (2012), som hun blev Oscar-nomineret for. Vilhunen er desuden grundlægger og medejer af produktionsselskabet Tuf Films.

enda
30