HJERTER DAME
2. maj 2018

HJERTER DAME kan streames online her.

En film om en af de mest magtfulde kvinder i Danmark.

For første gang nogensinde har en kvinde sat sig i spidsen for den samlede danske arbejderbevægelse. Filmen følger den tidligere kontorassistent Lizette Risgaard fra hun bliver valgt som formand for LO og dermed for knap 1 million lønmodtagere i Danmark.

De sidste tyve år har LO oplevet medlemsflugt og fagbevægelsens historiske betydning for det danske arbejdsmarked er truet. Det er denne onde cirkel, Lizette Risgaard har til opgave at bryde. Og det tror hun på, at hun kan. Med sin strategi om samarbejde med den borgerlige regering, sin utrættelige energi og sin klippefaste tro på fællesskabet og solidariteten.

Filmen følger Lizettes kamp på både de ydre og de indre linjer og lukker os ind i det politiske maskinrum, hvor intet filmhold tidligere har haft adgang. Her træffes vigtige, men ikke altid lige populære beslutninger. Beslutninger, der sender Lizette Risgaard ud i et stormvejr blandt sine egne medlemmer.

Instruktører: Louise Detlefsen og Mette-Ann Schepelern
Producent: Hansen & Pedersen Film & Fjernsyn
Land: Danmark
Længde: 1 time og 15 min.
Sprog: Dansk

Om instruktøren(-erne)
Louise Detlefsen og Mette-Ann Schepelern (født Danmark, )

Louise Detlefsen (f. 1971) er uddannet journalist ved Danmarks Journalisthøjskole (1996) og har siden 2003 arbejdet som dokumentarist. Hun har instrueret en lang række film, bl.a. FORSØGET om epokegørende kræftbehandling og den prisvindende ungdomsdokumentar LOVEBIRDS. Hun er desuden forfatter til den politiske biografi “Ritt Bjerregaard – kvinden og politikeren”.

Mette-Ann Schepelern (f. 1966) er uddannet dokumentarfilminstruktør (1997) fra Den Danske Filmskole og har siden bl.a. instrueret og produceret en lang række film. Blandt de mest kendte titler er hendes internationale film 110% GREVE om tre unge nydanskere i en forstad til København, MIT USA om udveksling i Amerika, og ISABELLA FOR REAL om at vokse op med en psykisk syg mor.

DOXBIO Live
enda
30