Free The Mind
6. juni 2012

Tilbage til livet med tankens kraft

Free the Mind er den fantastiske fortælling, om hvordan én mands vision vender tre personers skæbne – ikke blot med vidtrækkende perspektiver for dem men også for menneskeheden i fremtiden.

Professor Richard Davidson er en af verdens førende hjerneforskere. Han har sat sig for at undersøge, hvordan man fysisk kan ændre menneskets hjerne – kun ved tankens kraft. Steve og Rich er to af USAs tusindvis af krigsveteraner. Deres liv er vendt til smertelige mareridt: De er plaget af angst for at være sammen med andre mennesker, kan ikke sove uden medicin og lider af skyldfølelser over det de oplevede og udsatte andre mennesker for under krigen. Will på 5 år har ADHD og kraftige angstanfald. Hans forældre vil gerne forsøge alternative metoder end traditionel og vanedannende medicinering.

Kan Professor Richard Davidson gøre en forskel? Kan han redde dem ud af deres miserable tilværelse og hjælpe dem til et normalt liv? Free the Mind følger de tre forsøgspersoner på deres modige rejse ind i sig selv.

 

Produktion: Danish Documentary
Land: Danmark 2012
Længde: 80 min.
Sprog: Engelsk. Danske tekster

 

Om instruktøren(-erne)
Phie Ambo (født Danmark, 1973)

Phie Ambo er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole (2003). Med film som ‘Family’ (2001), ‘Gambler’ (2006), ‘Mechanical Love’ (2007) og ‘Free the Mind’ som DOXBIO havde fornøjelsen af at vise i 2012, har hun vundet hovedpriser på festivaler over det meste af verden. 

© Instruktørportræt: Maggie Olkuska
DOXBIO Live

Richard Davidson
Hjerneforsker

Phie Ambo
Instruktør

Christian
PTSD-diagnosticeret veteran

Chris Fortune
Adoptivfar til Will der er med i filmen

 

Thomas Buch-Andersen

enda
30