Ekspeditionen Til Verdens Ende
6. februar 2013

En vaskeægte opdagelsesrejse  i en moderne kontekst. På en tremastet skonnert fuld af kunstnere, videnskabsmænd og ambitioner, der ikke lader hverken Noah eller Columbus meget tilbage at ønske, stævner vi ud mod verdens ende: de hastigt smeltende ismassiver i det Nordøstlige Grønland.

En episk rejse, hvor de gæve sømænd stifter bekendtskab med imaginære teltpladser, isbjørnemareridt og en helt ny dyreart. Men i mødet med de nye, ukendte egne af vores verden åbner besætningen, der strækker sig fra kunstnerne Tal R og Daniel Richter til geolog Minik Rosing, op for en række spørgsmål af basal, eksistentiel karakter.

Nysgerrighed, storslået patos og et befriende skvæt humor smelter sammen i en film, orkestreret af det filmiske stortalent Daniel Dencik, der i det ene ikoniske billede efter det andet forfører os både langt ud over og dybt ind i den historiske parentes, der udgør menneskeheden. Det er stort tænkt og stort udført, som en gammel drengedrøm realiseret i voksent selskab.

Læs mere om filmen på www.expeditionthemovie.dk

 

Instruktør: Daniel Dencik
Produktion: Haslund Film v. Michael Haslund-Christensen
Producer: Janus Metz
Længde: 90 minutter
Sprog: Dansk
Distribution: DOXBIO

 

Om instruktøren(-erne)
Daniel Dencik (født Sverige, 1970)

Instruktør og forfatter. Har modtaget en række priser og legater inden for både film og litteratur, blandt andet Københavnerprisen for Årets litteratur, Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat, festivalprisen ved Jerusalem Film Festival. LABRADOR (manus) blev udtaget til Official Selection i Cannes og vandt hovedprisen ved Marrakech filmfestival 2011. Hans seneste bog VIA KATASTROFERNE var blandt de nominerede til Politikkens Litteraturpris 2013. Dencik er herudover instruktøren bag den formidable dokumentarfilm MOON RIDER, som vi viste i 2012, og for hvilken han blev tildelt Reel Talent Award ved CPH:DOX.

enda
30