Ejersbo
25. november 2015

Portræt af en af Danmarks vildeste forfattere.

Jakob Ejersbo skrev med sin ’beskidte realisme’ om unge mennesker, der mister fodfæstet og opdager at deres forældre ikke fatter en skid.

I 2003 fik han helt usædvanligt De Gyldne Laurbær for sin første roman Nordkraft, for som komiteen sagde: ’Dit talent er så stort og uimodsigeligt, at der ikke er nogen grund til at vente på flere romaner før prisen kommer’. Fem år senere var Ejersbo død.

I EJERSBO trodser forfatterens to bedste venner smøgerne og en hel del fornuft for at indfri Jakob Ejersbos sidste ønske; at få spredt sin aske fra Kilimanjaros tinde. Jakob Ejersbo levede sin tidlige barndom i Afrika, hvilket formede ham og forfulgte ham hele livet. Undervejs fortæller venner, familie og kolleger om den fandenivoldske og stædige enspænders ellers ret private liv.

Karaktererne fra Ejersbos bøger bliver vakt til live og blander sig i beretningen om, hvad kunstnerlivet koster, hvis man – som Jakob gjorde – kaster sig kompromisløst ind i det. Jakob Ejersbo skrev med døden i hælene og ofrede alt andet for at nå at færdiggøre det værk han altid havde ville skrive: Afrika-trilogien.

Filmens instruktør Christian Holten Bonke har undervejs rejst og researchet med Rune Skyum-Nielsen, både i Afrika, Danmark og Europa.

Til foråret udkommer Runes store biografi om Jakob Ejersbos liv, JAKOB VAR HER, som udgives på Gyldendal.

Instruktør: Christian Holten Bonke
Producent: Bonke Film
Land: Danmark
Længde: 75 minutter
Sprog: Dansk
Originaltitel: Ejersbo

Om instruktøren(-erne)
Christian Holten Bonke (født Danmark, 1973)

Christian Holten Bonke har en baggrund i musikbranchen og er uddannet fra Den Danske Filmskoles dokumentarlinje 2005. Siden har han bl.a. lavet DEN FØRSTE KÆRLIGHED, REAL ESTATE og BALLROOM DANCER. Sidstnævnte var i DOXBIOs program i 2012 og har vundet et væld af priser på alverdens filmfestivaller heriblandt Bedste Dokumentar på Nordisk Panorama og en special mention på Tribeca Film Festival

 

enda
30