Dem vi var
20. april 2016

Det ligner et liv som så mange andre: Kristian og Mette Line har været sammen i 12 år. Det begyndte med forelskelse, rejser og karriereræs, og senere voksede livet som ”dig og mig” sig til en familie. Sammen har de børnene Celeste og Cyron, og for 2 år siden købte de drømmehuset i Kgs. Lyngby. Her skulle de udleve deres mange drømme og forestillinger om livet. Men en dag falder den 39-årige Kristian pludseligt om med en fatal blodprop, som ødelægger 1/3 del af hans hjerne. Skaden er uoprettelig og livet som de kendte det er for evigt ovre.

Kristian kæmper med intens genoptræning, så han igen kan bo hjemme. Mette Line støtter ham, bygger huset om, så Kristian kan komme hjem, tager sig af børnene og sit arbejde. Samtidig kæmper hun med at genkende den mand hun giftede sig med, for hjerneskaden har ændret Kristian. Og hvem er “vi”, når den ene pludselig er væk?

DEM VI VAR følger den unge familie i det skæbnesvangre første år efter ulykken, og er et portræt af kærligheden, når katastrofen rammer.

Titel: DEM VI VAR
Instruktør: Sine Skibsholt
Producent: Made in Copenhagen
Land: Danmark
Længde: 1 time og 30 min.
Sprog: Dansk
Om instruktøren(-erne)
Sine Skibsholt (født Danmark, )

Sine Skibsholt er instruktøruddannet fra dokumentarlinjen på Den Danske Filmskole med afgangsfilmen ‘Ved Havet’ (2011), som er blevet vist på en række internationale festivaler. Efterfølgende har hun arbejdet på DR som TV-tilrettelægger og bl.a. udviklet, instrueret og produceret dokumentarserien ‘Ramasjang Generationen’. DEM VI VAR er Sine Skibsholts første dokumentarfilm.

enda
30