Cool It
1. juni 2011

Bjørn Lomborg og de knagende gletsjeres politik

I filmen »Cool it« stiller den verdensberømte dokumentarist Ondi Timoner (»Dig!«, »We live in public«) skarpt på Bjørn Lomborg og hans debatskabende idéer om løsningen af verdens problemer.

Vi kommer bag videnskabsmanden og idealisten Bjørn Lomborg fra hans tidlige dage i Greenpeace til han pludselig står for skud for sine kontroversielle bøger – til i dag at være en af de mest indflydelsesrige figurer i debatten om den globale opvarmning. Lomborgs pointe er at vi skal prioritere, og at klimaet ligger længere nede på listen end mange af verdens andre problemer. Er frygten omkring global opvarmning virkelig blot et led i en propaganda-industri, der benyttes til at skabe politiske agendaer?

 

Instruktør: Ondi Timoner XX
Producent: Roadside Attractions & 1019 Entertainment, USA
Længde: 90 min.

 

 

Om instruktøren(-erne)
Ondi Timoner (født , 1972)

Den amerikanske prisvindende instruktør, Ondi Timoner (f.1972), er den eneste instruktør, som har vundet ‘Grand Jury Prize’ to gange på Sundance Film Festival i USA. De to vinder film var ‘DIG’ fra 2004, som omhandler de to bands ‘The Dandy Warhols’ og ‘The Brian Jonestown Massacre’, mens ‘We live in public’ fra 2009, omhandler en internetgurus groteske realityeksperiment.

enda
30