Blodets Bånd
5. juni 2013

Det har regnet på BLODETS BÅND med stjerner og hjerter og gigantisk meget omtale. Vi håber, at filmen vil sætte sine spor hos dem, det drejer sig om.

Svend har 16 børn. De fire yngste har han sammen med Gitte, som han netop er ved at blive skilt fra efter 28 års turbulent ægteskab. Samtidig har deres fælles yngste datter, Christina, besluttet sig for at flytte hjemmefra. Men opbruddet i familien åbner en byge af spørgsmål  især for Christina, som finder ud af, at hendes familie lider af kollektiv hukommelsessvigt om hendes barndom. Det gælder især den tvangsfjernelse, som hun og hendes søskende føler, de helt uretfærdigt har været udsat for.
Mens Christina går i gang med at finde ud af den virkelige familiehistorie, beslutter Svend sig for at hjælpe sin datter og sin egen hukommelse på vej. Han søger aktindsigt hos kommunen, og en dag modtager han en kasse fuld af hemmeligheder, som gennem tiden er blevet glemt og fortrængt i tåger af sprut og stoffer.

Blodets Bånd er en film om svigt, løgne og en families kollektive fortrængninger, men det er også en film om kærlighed, der overskygger alt. En film af instruktøren bag Testamentet, Christian Sønderby Jepsen og debutanten, Pernille Bervald Jørgensen.

Politiken 5 hjerter
Berlingske 5 stjerner
Ekstra Bladet 5 stjerner
EKKO 5 stjerner
CinemaOnline 5 stjerner
Q 4 stjerner

Tak til:
Line Blienberg for det flotte pressearbejde

 

 

Om instruktøren(-erne)
Pernille Bervald Jørgensen (født Danmark, 1987)

Pernille Bervald Jørgensen opvokset i Hadsund. Pernille er debuterende instruktør,  og  blev i Juni 2013  færdig som tv-tilrettelægger fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole. Instruerede sammen med Christian Sønderby Jepsen “Blodets Bånd”.

 

Christian Sønderby Jepsen (født Danmark, 1977)

Instruktør Christian Sønderby Jepsens opvokset i den vestjyske by Tarm. Testamentet er hans første spillefilmslængde film. Han er uddannet på Den Danske Filmskole i 2007, hvor han tog afgang med den prisvindende og kritikerroste “Side om side”.

DOXBIO Live

Henrik Appel
Formand for landsforeningen TUBA

Jette Wilhelmsen
Specialkonsulent i Børns Vilkår

Bettina Smed
Konsulent i Huset Zornig

Mette Vibe-Utzon

enda
30