Ambassadøren
5. oktober 2011

Hvad sker der når en meget hvid europæer køber en titel, der gør ham til en afrikansk diplomat fra den ene dag til den anden – midt i et af Afrikas mest korrumperede og forarmede lande?

Mads Brügger drager til Den Centralafrikanske Republik forklædt som en skruppelløs liberisk diplomat.

Officielt for at åbne en tændstikfabrik med job til de lokale pygmæer, der lokalt er kendt for deres magiske evner. Uofficielt for at få adgang til de store reserver af diamanter, som landet indeholder.

Ultimativt som dokumentarist, der vil afsløre den skjulte, bizarre og dybt korrupte diplomatiske verden i Afrika.

På internettet har Brügger fundet flere mæglere, der forhandler diplomatiske titler mellem tredje verdens lande og skruppelløse personer, der er ude på hurtige penge og eventyr:

“Jeg ville vise et andet Afrika end NGOernes med Bono og børnene med de udspilede maver. Lave en dokumentarfilm om dem, du aldrig ser: Alle dem, der feder den i Afrika, nemlig de tykke hankatte i fedtlaget omkring magten i en fejlslagen afrikansk stat, altså expat forretningsfolk, diplomater og døgnflueministre. Det bedste sted at dreje sådan en film er den Centralafrikanske Republik, en totalt korrumperet tidligere fransk koloni, mange aldrig har hørt om før. Det er også den perfekte kulisse for det Afrika jeg drages mod i mine drømme, nemlig 1970ernes Afrika, med safari jakkesæt og tjenere i hvidt liberi og tossede lykkeriddere med planer om at kuppe sig til statsmagten”.

Som vanligt går Brügger til projektet på sin særegne facon, hvor gængse genrer bliver nedbrudt, og en tragi-komedie opstår.

Åbnings film og udtaget til hovedkonkurrencen på IDFA, verdens største filmfestival for dokumentarfilm 2011 + Sundance Film Festival.

 

Instruktør: Mads Brügger
Producent: Zentropa Real
Land: Danmark 2011
Spilletid: Ca. 93 minutter

 

Om instruktøren(-erne)
Mads Brügger (født Danmark, 1972)

Journalist, tv-vært, forfatter og filminstruktør.

Mads Brügger har skrevet adskillige bøger, arbejdet på tidsskrifter og aviser, produceret prisvindende radioprogrammer og været vært på succesfulde tv-programmer som “Den 11. time” og det daglige nyhedsprogram “Deadline”.

Derudover har han lavet satiriske doku-serier som “Danes for Bush” (2004) og spillefilmlange dokumentarfilm, “Det røde kapel” og “Ambassadøren”, som begge har vundet priser både på den hjemlige filmscene og internationalt. Brügger er kendt for sin særlige journalistiske metode, hvor han involverer sig personligt og infiltrerer de miljøer, han sætter sig for at undersøge.

enda
30