Amateurs in Space
2. november 2016

To venner, en rumraket og en drengedrøm

AMATEURS IN SPACE er historien om to mænd, Kristian von Bengtson og Peter Madsen, og deres fælles drengedrøm om at rejse ud i rummet – i deres egen raket. Hvis det lykkes, gør de ikke bare Danmark til en rumnation som USA, Rusland og Kina, de vil også skrive sig ind i verdenshistorien som de første amatører, der gennemfører en bemandet rummission. Støttet af donorer og frivillige, arbejder Kristian og Peter på at realisere drømmen med ganske få midler og meget stort engagement. De vil bevise, at verdensrummet ikke kun er forbeholdt store nationer, men også kan udforskes af ”almindelige mennesker”.

Det er en film om vovemod og menneskets utrættelige stræben fremad og opad. Det er historien om den største drøm i menneskets tid, og hvordan man, på sin egen måde, får den til at gå i opfyldelse. Men de to entusiaster må sande, at selv små forhindringer kan bremse store visioner. Snart slår samarbejdet mellem de to venner gnister og de bliver hinandens værste modstandere i kapløbet om Rummet.

Instruktør: Max Kestner
Producent: Danish Documentary
Land: Danmark
Længde: 1 time og 20 min.
Sprog: Dansk

Om instruktøren(-erne)
Max Kestner (født Danmark, 1969)

Max Kestner er uddannet fra Den Danske Filmskole (1997). Han har lavet flere dokumentarfilm i spillefilmslængde og vundet flere priser, blandt dem tre Robert priser. Hans REJSEN PÅ OPHAVET havde international premiere på IDFA i Amsterdam og vandt Bedste Korte dokumentarfilm på CPH:DOX i 2004. Max Kestner har også arbejdet for DR-TV og underviser løbende på Den Danske Filmskole.

enda
30