DOXBIO Event
Svend
11. september 2011

Filmet & erindret af Anne Regitze Wivel

Dokumentaristen Anne Regitze Wivel, begyndte i januar 2007 arbejdet med portrættering af sin ægtemand og livsledsager, Svend Auken.

Det skulle være portrættet af en moderne idealist. Et portræt af et menneske for hvem – livets mening, var at gøre en forskel. Et menneske som havde dedikeret hele sit liv til politik og for hvem politik ikke kun er person intriger og prestigekamp, men et krav om holdning og resultater.

I et par år fulgte Anne Regitze Wivel i hælene på Svend Auken, i hans arbejde for at gøre verden til et bedre sted at leve. På udlandsrejser og store internationale kongresser, i sommerhuset, under intime samtaler og på gaden – i samtale med sine vælgere.

Da en alvorlig kræftsygdom ikke længere kunne ignoreres, bliver det tid for Svend Auken at kigge på sit politiske livsværk; tid til at gøre regnskabet op og lægge det frem, så dem der kommer efter kan fortsætte. Her er Anne Regitze Wivel tilstede, som den opmærksomme, lyttende og nærværende ledsager og sammen skaber de tre, Svend, Anne og kameraet – filmen.

SVEND er en åbenhjertig og vedkommende fortælling om Svend Aukens sidste år. En kærlighedshistorie, historien om parret, Svend og Anne  og sidst men ikke mindst, en film om mandsmod, om at brænde for en sag, om at være politiker af hjertet, – med livet som indsats.

Vi havde et brag af en premiere i alle DOXBIO biografer d. 11. september. Herefter er Svend fortsat med at blive booket i hele landet og vi er nu oppe på 104 danske biografer. Dette er helt exeptionelt for en dokumentarfilm og vi får en utrolig positiv feedback hele tiden, både fra publikum som har set den rundt omkring i landet såvel som biograferne selv.

Vist i 104 danske biografer!

 

Instruktør: Anne Regitze Wivel.
Producent: Barok Film.
Land: Danmark 2011
Spilletid: 110 min.

 

DOXBIO sker med støtte fra bl.a.
enda
30