DOXBIO Event
Ballroom Dancer
2. september 2012

Ballroom Dancer er et intenst og nærgående portræt af den tidligere verdensmester i standarddans, Slavik Kryklyvyy, en viljefast og målrettet mand.

Da han første gang viste sig på dansegulvet, åbenbarede der sig et talent helt uden fortilfælde. En sand mester som med sin styrke, sin karismatiske udstråling og sit store talent indtog placeringen som verdensmester i løbet af ganske kort tid.

Men siden har en hofteskade og skiftende dansepartnere tvunget ham væk fra den fornemme første plads i verdenseliten, hvor konkurrencen aldrig har været hårdere og hvor der stilles umenneskelige krav. Alligevel er Slavik fast besluttet på et comeback, selvom han nu både har alderen og smerten fra sin gamle skade imod sig.

Hans nye dansepartner og kæreste, Anna, skal hjælpe ham til at nå sit mål. Med hende ved sin side, en vilje af stål og en toptrænet krop begiver Slavik sig ud på en rejse tilbage mod stjernerne. Men det viser sig at blive en lang og smertefuld rejse og efterhånden slår Slaviks temperament gnister. Men det må nødvendigvis være sådan, for har Slavik sat sig et mål, må alt og alle andre enten føje ham eller vige, – det gælder også Anna.

På dansegulvet er Slavik en mester og publikum elsker ham. Men under facaden kæmper Slavik en kamp med sig selv og spørgsmålet er, om hans næsten fanatiske beslutsomhed kan vinde over frygten og ensomheden, der gemmer sig bag de stive smil og den glitrede overflade.

BALLROOM DANCER er et intenst drama, der både udspilles på dansegulvet og i omklædningsrummet. Et passioneret drama mellem to mennesker, to kunstnere og to temperamenter.

 

Længde: 85 min.
Land: Danmark Nov. 2011
Instruktion: Christian Bonke, Andreas Koefoed
Editor: Åsa Mossberg, Marion Tuor
Medvirkende: Slavik Kryklyvyy, Anna Melnikova
Producer: Jakob Nordenhof Jønck  Executive producer: Sigrid Dyekjær, Eva Mulvad

 

DOXBIO sker med støtte fra bl.a.
enda
30