DOXBIO Event
9 film 9 nye instruktører
10. juni 2017

DOXBIO og Den Danske Filmskole præsenterer
9 film af 9 nye instruktører
Biografevent med visning af årets afgangsfilm fra dokumentarlinjen

Vær med, når Danmarks dokumentarfilm-laboratorium lukker publikum indenfor den 21. juni 2017. Se de nyeste tendenser inden for dansk dokumentarfilm, mød instruktørerne og lad dig provokere, forundre og måske forandre af film af fremtidens filmfortællere.

Ni nye dokumentarfilminstruktører siger nu farvel til filmskolen, klar til at sætte deres personlige aftryk på dansk film. Med ni spændende, vidt forskellige og meget personlige afgangsfilm understreger de nye instruktører dokumentarismens styrker og udfordrer samtidig genrens rammer og normer. Hvad enten det er journalistisk fluen-på-væggen-dokumentarisme, iscenesat virkelighed eller noget gådefuldt midt i mellem, så giver historierne fra virkelige menneskers levede liv masser af stof til eftertanke.

I samarbejde mellem Den Danske Filmskole og DOXBIO viser vi filmene til eventvisning i biografer rundt omkring i landet. Mellem filmene bliver instruktørerne interviewet af forskellige kulturprofiler om tankerne bag form og indhold. Samtalerne bliver live-transmitteret fra Filmskolen ud til biograferne, hvor det er muligt for publikum at stille spørgsmål via sms undervejs.

Filmene er ca. 30 min. lange og bliver vist i blokke med tre film i hver blok. Det er muligt at købe billet til en enkelt blok. Billetbestilling sker på vanlig vis via biograferne.

De deltagende biografer / visningssteder er:
Empire Bio i København, Café Biografen i Odense, DOKK1 i Aarhus, Café Slotsbio i Hillerød, Kerteminde Kino, Bio Mors og Nicolai Bio i Kolding.

Program

Kl. 15.00 – 17.00
9 film af 9 nye instruktører – DEL 1
ISCENESAT
Ændrer vores identitet sig, hvis vi fortæller vores historie på en ny måde?

I del 1 vises filmene ENTEN ELLER af Thora Lorentzen, KRANIEBRUD ELLER ’ER DU IKKE LIDT FOR UNG TIL AT OPTEGNE DINE ERINDRINGER?’ af Mads Hedegaard og WELTSCHMERZ af Jesper Dalgaard. Instruktørerne bliver interviewet af Mads Mikkelsen og Lilian Munk Rösing.

Kl. 17.00 – 19.00
9 film af 9 nye instruktører – DEL 2
VIRKELIGHEDENS HELTINDER

Forestillinger og myter
I del 2 vises filmene GENNEM DRØMMEHINDEN af Lin Alluna, ALTING HAR EN BEGYNDELSE af Marie Limkilde og KSENIA PETERBURGSKAYA af Sybilla Tuxen. Instruktørerne bliver interviewet af Birgitte Stærmose og Lilian Munk Rösing.

Kl. 19.00 – 21.00
9 film af 9 nye instruktører – DEL 3
EKSIL
Fremmed i friheden
I del 3 vises filmene VIDNE af Louise Leth, ESCAPAR, DEN TILBAGEVENDENDE DRØM af Barbara Bohr og WALK WITH ME af Anita Beikpour. Instruktørerne bliver interviewet af Nagieb Khaja og Lilian Munk Rösing.

Om filmene


Del 1

ENTEN ELLER, Instrueret af Thora Lorentzen
Dette er den virkelige og sande fortælling om Kewin og jeg. Vi har kendt hinanden siden 2005, og vi har aldrig helt forstået, hvad det går ud på. Vi elsker ikke hinanden, og alligevel kan vi ikke være uden hinanden i vores liv. Vores relation er som en ubrydelig naturlov – en uhelbredelig sygdom eller som en skønhedsplet, alt efter hvordan man betragter det.

KRANIEBRUD ELLER ER DU IKKE LIDT FOR UNG TIL AT OPTEGNE DINE ERINDRINGER?, Instrueret af Mads Hedegaard
En mand og noget af en families fortælling opstår og bryder sammen. Et kranie brydes og må heles igen. Ligesom fortiden, der må skrues sammen igen. Hvordan ses en oplevelse i lyset af en tidligere? Hvordan ses den tidligere i lyset af den nye? Hvordan formes et liv af de mange møder, der sker i løbet af det?

WELTSCHMERZ, Instrueret af Jesper Dalgaard
Mens verden står i flammer, beder en blind instruktør sin teatergruppe om hjælp til at bearbejde sine kærestesorger. I et kaotisk og ikonografisk rollespil, indleder gruppen sin søgen efter kærlighedens sande væsen, mens angsten for den fysiske virkeligheds begrænsninger, begraves under scenegulvet.


Foto: KRANIEBRUD ELLER ER DU IKKE LIDT FOR UNG TIL AT OPTEGNE DINE ERINDRINGER?

 

Del 2

GENNEM DRØMMEHINDEN, instrueret af Lin Alluna
Mellem uklare dage og tågede drømme søger Linea samhørighed med sit barn, men alt føles helt uvirkeligt. Gennem Drømmehinden er en fortælling, om sorgen over ikke at elske sit barn som man har drømt om, og søgen efter den kærlighed, der ikke er der endnu.


ALTING HAR EN BEGYNDELSE
, instrueret af Marie Limkilde
Tre piger i et soveværelse. Huden dufter. Kinderne blusser. Underbukserne trækkes langsomt af.
I et sitrende sart ‘nu’, kigger tre piger på deres eget køn for første gang.
En film om at besøge steder på sin krop, der aldrig er blevet besøgt af egne øjne før. Hvad vil du gøre, hvis du ikke kan glemme det, du har set?

KSENIA PETERBURGSKAYA, instrueret af Sybilla Tuxen
En ung, russisk kvinde fortæller sin veninde historien om den russiske helgen Ksenia Peterburgskaya. Ksenia mistede sin elskede da hun var meget ung og blev vanvittig af sorg. I filmens farvede rum, møder vi andre unge kvinder, der på hver sin måde er berørt af deres skæbne. Deres liv er voldsomme eller fantastiske, fyldt af lys og mørke, sorg eller sælsom lykke.


Foto: ALTING HAR EN BEGYNDELSE

Del 3

VIDNE, instrueret af Louise Leth
Haifaa Awad er læge, debattør og aktivist med syriske rødder. Hun risikerede sit liv for at hjælpe som frivillig læge under bomberne og er sidenhen blevet truet og nægtet adgang til sin familie og sit barndomsland. Hun lever med krigen – selv i kærligheden – og ser det som sin medmenneskelige pligt at blive ved med at kæmpe, når man er vidne til krig.

ESCAPAR – DEN TILBAGEVENDENDE DRØM, instrueret af Barbara Bohr
En kvinde i eksil har en tilbagevendende drøm. En mor bager kager i Lima om natten. En oberst spiser kagerne i det fængsel, som kvinden flygtede fra. En ven kommer på besøg. Kvinden har spørgsmål til ham. Kagen vokser. Kvinden møder en fremmed og kagen pyntes forfra. Hver gang hun vågner tænker hun: Hvorfor stiller jeg de spørgsmål, der ikke kan besvares?


WALK WITH ME
, instrueret af Anita Beikpour
I WALK WITH ME rejser filmens instruktør tilbage i tiden til et Iran, hun aldrig kendte, for at finde ud af hvorfor hendes morfar begik selvmord, da han kom til Danmark. Hun iklæder sig hans ansigt og tager på en rejse for at give sin morfars historie liv, sige farvel til et menneske der ikke eksisterer længere og komme tættere på eget ophav.

Foto: WALK WITH ME

DOXBIO sker med støtte fra bl.a.
enda
30